30 okt

Start 2e groep Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) op woensdag 30 oktober in Dirksland

Wegens succes zal op woensdag 30 oktober in Dirksland een 2e groep Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) starten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

“Leefstijl als medicijn”, steeds vaker lezen we dat mensen zichzelf beter kunnen maken door hun leefstijl aan te passen. Maar wat betekent dit dan? Wat is leefstijl? En hoe verander je je leefstijl op een lange termijn? Iedereen weet of heeft het idee te weten wat gezond is. Gezond eten, bewegen, goed slapen, ontspannen en niet roken. Iedereen weet het, maar wie brengt het allemaal helemaal in de praktijk? En waarom is het zo moeilijk om dit te veranderen? 

 

Als leefstijlcoach helpen we mensen in dit proces. Niet door voor te schrijven, maar door mensen uit te nodigen om zelf grip te krijgen op gedrag en gewoontes en ze mee te nemen in de verandering daartoe. En dat duurt langer dan 1 maand. We vragen mensen zich te verbinden aan het leefstijlprogramma CooL, zodat ze samen en individueel in een periode van 24 maanden kunnen werken aan blijvend nieuw gedrag en een gezonde leefstijl.

 

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) die wordt uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach. De interventie is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel van de interventie is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de leefstijlcoaches:
Willie Bennik: www.provie-and.nl of Emilie de Boer: www.fysiotherapievandenberg.nl

 

Heeft u (een hoger risico op) diabetes type 2, hart- en vaatziekten of heeft u (ernstig) overgewicht en denkt u in aanmerking te komen voor het programma? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkondersteuner. Deze kan u aanmelden bij een gecontracteerde leefstijlcoach. Kijk voor meer informatie op www.zorggroepharingvliet.nl

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement