28 mei

Terugblik digitaal Longpunt

 

Op donderdag 28 mei jl. was er een digitale bijeenkomst ter vervanging van de longpuntbijeenkomst. Rekening houdend met de samenstelling van de deelnemersgroep van de longpuntbijeenkomsten was er gekozen voor een informele bijeenkomst, een soort koffiemoment / een gezellig contactmoment met elkaar te hebben. Bewust is gekozen om geen presentatie te geven, maar vooral de deelnemers aan het woord te laten om zo hun onzekerheden te verwoorden en vragen te kunnen stellen aan de aanwezige zorgprofessionals. Margriet Zaagman en Paul de Vries waren aangesloten voor het beantwoorden van de vragen. Ook longarts Jacobine Herbrink heeft enige tijd deelgenomen om zo ook eventuele vragen te beantwoorden.

 

In totaal waren er 11 deelnemers. Men gaf vooral aan angstig te zijn voor het virus en wat het voor invloed zou hebben op hun longziekte. Veelal werden er praktische vragen gesteld: Kan ik nu naar de huisarts, ga ik nu voor controle naar het ziekenhuis, kan ik mijn kleinkinderen zien enz.

 

De deelnemers gaven aan de digitale bijeenkomst wel te waarderen, maar dat de voorkeur toch uitging naar een fysiek longpunt.

 

Vanuit het Longfonds is besloten dat er tot januari 2021 geen fysieke bijeenkomsten georganiseerd zullen worden. Wel wordt ook een Webinar vanuit het Longfonds georganiseerd.

Gelet op de reacties van de deelnemers zal er vanuit de werkgroep Longpunt op korte termijn geen nieuwe digitale bijeenkomst worden georganiseerd.

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement