15 aug

Vacature voorzitter Raad van Commissarissen

Vacature voorzitter Raad van Commissarissen ZORGGROEP HARINGVLIET

 

De Zorggroep is een Coöperatie met alle huisartsen van Goeree-Overflakkee en een deel van de huisartsen op Voorne-Putten als leden. Uit de huisartsen wordt een bestuur gekozen. Om de coöperatie haar taken goed uit te kunnen laten voeren, hebben de huisartsen een BV opgericht voor uitvoering van diverse taken in de eerstelijns zorg, zoals diabeteszorg, Astma, COPD en CVRM op de Zuid-Hollandse eilanden. Bij die BV kunnen de verschillende praktijken zich aansluiten om deel te nemen aan de functioneel bekostigde zorg die deze BV levert.

De ZGHV heeft een enerverende periode achter de rug waarin voor de Zorggroep Haringvliet en haar aandeelhouders de noodzaak tot het maken van strategische keuzes steeds zichtbaarder werd. Het zorglandschap verandert sterk en de financiering van de werkzaamheden loopt steeds meer via de O&I gelden. Intensief samenwerken met andere zorgpartijen zoals Zorggroepen in de omliggende regio’s, het ziekenhuis in Dirksland en de HAP, wordt meer en meer het devies en krijgt steeds meer vorm.

Dat is ook de uitdaging voor de komende jaren: samenwerking met alle stakeholders verder ontwikkelen en daarmee de belangen van de huisartsen om hun patiënten optimale zorg te laten genieten zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Door een reguliere aftreding zoekt Zorggroep Haringvliet per 1 januari 2023 een

 

Voorzitter voor de raad van commissarissen

 

Wat zoeken wij?

De ideale kandidaat werkt in de gezondheidszorg (of heeft daar recent nog gewerkt), heeft een medische achtergrond, ervaring in een bestuurlijke rol en met maatschappelijke vraagstukken.

– U bent een deskundige sparringpartner als het gaat om innovatie en vernieuwing in de zorg en       loopt niet weg voor juridische en ethische vraagstukken.

– U heeft een visie op de positie van huisartsen in relatie tot de politiek bestuurlijke ontwikkelingen.

– U bent academisch geschoold en u hebt voldoende kennis van financiën om de risico’s op dat gebied te kunnen doorzien.

– U begrijpt de dynamiek tussen huisartsen, ziekenhuizen, overige zorgverleners en verzekeraars.

– Het heeft de voorkeur als u op Goeree-Overflakkee of op Voorne-Putten woont of werkt.

 

Wie zoeken wij?

Een voorzitter die in staat is verbinding te leggen, zowel tussen de mensen als op de inhoud. U kunt goed vragen stellen en luisteren. U bent proactief en meedenkend. U kunt relativeren en kritisch naar uzelf kijken. U kunt anderen respectvol aanspreken en nodigt hen uit u open te benaderen. Uw netwerk past bij deze rol.

 

 

Wat bieden wij?

Een professionele organisatie met lef die verantwoordelijkheid neemt. Een raad van commissarissen die de discussies durft te voeren op een open, directe en scherpe manier. Met leden die gewend zijn kritisch naar elkaar te zijn en ook voortdurend de vraag aan zichzelf stellen ‘wat kan ik anders/beter doen?’. Een team dat serieus is, hard werkt en ook plezier heeft. Elkaar respectvol bejegent en ruimte biedt aan ieders inbreng.

U ontvangt een passende vergoeding conform de Wet Normering Topinkomen en u heeft de mogelijkheid uzelf verder te scholen.

 

Reageren

Als u reageert, willen we graag weten waarom deze rol ambieert, waarom bij een zorggroep en waarom bij Zorggroep Haringvliet.

Vragen kunt u stellen aan de directeur-bestuurder Han Gloudemans (directeur@zorggroepharingvliet.nl) of de huidige voorzitter van de RvC, Marlies Mulder (m.mulder@dzp.nl of 06-54774981). U kunt uw belangstelling melden tot 19 september 2022 via m.mulder@dzp.nl voorzien van uw motivatie en cv.

Meer informatie over de Zorgroep vindt u op www.zorgroepharingvliet.nl. Voordat benoeming

plaats kan vinden beoordelen de leden van de coöperatie uw voordracht..

 

Het eerste gesprek is op 28 september 2022, overdag, in Oude -Tonge.

 

 

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement