• zghv 101
  • zghv 108
  • zghv 109
  • zghv 105
  • zghv 103
  • zghv 107
  • zghv 106

Voor Patiënt

Zorggroep Haringvliet organiseert de zorg rondom de chronische ziektes Diabetes, COPD en Hart- en vaatziekte (CVRM). Op deze site vindt u alle informatie over de zorgroep die voor u als patiënt van belang is.

 


 

Nieuwsberichten   

Informatieavond DVN 17 mei 2018
Hierbij nodigen wij uit voor het bijwonen van een informatieavond van de DVN op 17 mei 2018 met als thema: Ontwikkelingen op het gebied Diabetes en Voeding. 
Locatie: Wijkcentrum Doetichemstraat 27, 3241 AA Middelharnis
pdfProgramma thema-avond DVN Middelharnis 170518 

Dagelijks leven met dementie, een blik achter de voordeur
Bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners en mantelzorgers op dinsdag 17 april 2018, 18:30 uur in Wijkcentrum De Zwaluw te Sommelsdijk. 
Wat betekent dementie voor u en uw naaste in het dagelijks leven? Wat heeft u nodig om zoveel mogelijk het leven te leiden dat bij u past? Hoe kunnen de huisarts, wijkverpleegkundige, casemanager dementie en andere zorgverleners u ondersteunen? Wat heeft u nodig? Hoe ervaart u deze ondersteuning nu: wat is positief en wat zou u anders willen?
pdfUitnodiging bijeenkomst 17 april 2018 

Rondreizend Parkinson Café weer op Goeree - Overflakkee
Uitnodiging voor een interessante en gezellige middag op 17 maart 2018. Dit keer bent u van harte welkom in Dirksland in de praktijkruimte van Fysiotherapie van den Berg aan de Vroonweg nummer 10. Inloop vanaf 13.45 uur, aanvang programma om 14.00 uur, einde om 16.00 uur. De toegang is gratis. Voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd, maar voor een feestelijke traktatie wordt gezorgd!
Lees meer

Presentatie Longpunt 1 februari 2018
Afgelopen donderdag 1 februari was er weer een bijeenkomst van het longpunt. Er is toen afgesproken om de presentatie van Eline van den Bos (met haar contactgegevens) te publiceren, zodat u deze ook nog eens thuis na kunt lezen/kijken. Voor degenen die niet aanwezig waren is dit een manier om u toch te informeren over wat er zo al besproken is tijdens de laatste bijeenkomst. 
Lees meer 

Ontmoet elkaar bij Longpunt Haringvliet op 1 februari 2018
Op donderdag 1 februari 2018 wordt opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp is: Tips, trucs en (aanvragen van) hulpmiddelen voor het dagelijks leven.
Lees meer  

Ontmoet elkaar bij Longpunt Haringvliet op 23 november
Op donderdag 23 november 2017 wordt opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp is: Meer beweging? Ik wil wel, maar ... waar is het eigenlijk goed voor?
Lees meer 

Ontmoet elkaar bij Longpunt Haringvliet op 5 oktober
Door het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 5 oktober 2017 opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: Heeft wat ik eet invloed op mijn longziekte?
Lees meer

Online seminar van CZ: ‘Dag en nacht met dementie’
Leven met dementie is vaak zwaar, ondanks dat er ook mooie momenten zijn. Wist u dat u uw naaste vaak al kunt helpen door kleine veranderingen in huis aan te brengen of in de indeling van zijn of haar dag? Volg op donderdag 8 juni om 19.30 ons gratis online seminar: ‘Dag en nacht met dementie’.
Lees meer

Evaluatie longpuntbijeenkomst 11 mei 2017
We kunnen terugkijken op opnieuw een geslaagde bijeenkomst van het longpunt Haringvliet, gehouden in Verenigingsgebouw Onder de Wiek te Dirksland. In totaal waren er 40 deelnemers. Er waren ook ongeveer 7 “nieuwe” bezoekers ten opzichte van de vorige bijeenkomst.
Lees meer

Ontmoet elkaar bij Longpunt Haringvliet
Door het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wordt in samenwerking met Zorggroep Haringvliet op donderdag 11 mei 2017 opnieuw een bijeenkomst georganiseerd van het Longpunt Haringvliet voor iedereen met een longziekte.
pdfOntmoet elkaar bij Longpunt 11 mei 2017 

Longpunt Haringvliet te Dirksland onder grote belangstelling geopend
Meer dan 40 bezoekers kwamen af op de opening van Longpunt Haringvliet te Dirksland. Longarts mevrouw J. Herbrink van het Van Weel Bethesda ziekenhuis en de heer P. de Vries, huisarts te Stellendam, gaven een voorlichting over longziekten: Waar komen mijn klachten vandaag en wat kan ik eraan doen? 
Lees meer

KSYOS Fundusscreening 
In overleg met de kwaliteitscommissie Diabetes Mellitus van Zorggroep Haringvliet en Ksyos is per 1 december 2016 de fundusscreening van diabetespatiënten voor Haringvliet Huisartsen van eenmaal per jaar verschoven naar eenmaal per twee jaar. Zie onderstaande brief voor meer informatie over de wijziging in het Ksyos oproepsysteem voor de fundusfoto. 
pdfInformatie fundus-oproep Zorggroep Haringvliet 

Longpunt bijeenkomsten te Dirksland
Een longziekte heeft grote invloed op uw leven. Soms moet u dingen aanpassen of kunt u niet alles meer. Als patiëntenvereniging helpt het Longfonds zowel mensen met een longziekte als mensen die hun longen gezond willen houden. Door onderlinge ontmoeting, goede voorlichting en belangenbehartiging. Dat betekent dat we voor uw belang opkomen. 
Lees meer

Gevolgen miljoenennota 2017 voor zorg en welzijn
De Miljoenennota 2017 en Rijksbegroting 2017 zijn op Prinsjesdag (dinsdag 20 september 2016) weer bekend gemaakt. Hieronder een overzicht wat de gevolgen zijn van de plannen op het gebied van zorg en welzijn.
Lees meer

Vergoedingen
Op deze pagina is actuele informatie gepubliceerd met betrekking tot vergoeding van uw behandeling bij een zorgpartner van Zorggroep Haringvliet.
Lees meer