25 mrt

Intentie fusie Zorggroep Haringvliet en regionale huisartsenorganisatie Cohaesie

Zorggroep Haringvliet en Regionale Huisartsorganisatie Cohaesie willen hun krachten bundelen en onderzoeken of zij kunnen fuseren. Ze hebben hiervoor in februari een overeenkomst ondertekend. Met de handtekeningen onder die overeenkomst is het sein gegeven om verder te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om vanaf 2025 verder te gaan als één regionale huisartsenorganisatie.

 

Waarom één organisatie?
Het is belangrijk dat inwoners die zorg nodig hebben die zorg ook in de toekomst kunnen krijgen. Voor de huisartsen betekent dit dat ze zich moeten kunnen richten op het bieden van die zorg. Dat kan alleen als zij ondersteund en gefaciliteerd worden door een sterke huisartsenorganisatie, waarin de huisartsen nauw met elkaar samenwerken. Met een fusie tussen deze twee huisartsenorganisaties, staan de huisartsen in de regio Voorne-Putten, Rozenburg en Goeree-Overflakkee nóg sterker. “Als wij onze krachten bundelen, dan ontstaat er een sterke regionale huisartsenorganisatie van, voor en door huisartsen. Een organisatie die werkt aan het toekomstbestendig maken en houden van de huisartsenzorg.”, aldus bestuurders Han Gloudemans (Zorggroep Haringvliet) en Dominiek Rutters (Cohaesie).

 

Hoe nu verder?
De komende maanden wordt er onderzocht of een fusie mogelijk is. Daarbij wordt gekeken naar hoe de organisatie er dan uit moet komen te zien en wat er nodig is om dat te realiseren. De verwachting is dat in de zomer een besluit wordt genomen over het wel of niet fuseren van de twee organisaties per 1 januari 2025.

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement