Vergoedingen

Ketenzorg: altijd in het basispakket

 

Huisartsenzorg wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. U betaalt ook geen eigen risico voor deze ketenzorg. Dat geldt ook voor de medische handelingen die uw huisarts verricht. De zorgverzekeraar betaalt de zorg die u nodig heeft aan de zorggroep.

Let op: soms kan het gebeuren dat u toch moet bijbetalen voor zorg. Dat komt omdat niet alle zorg in het basispakket zit of onder uw eigen risico valt. Het kan dat u moet (bij-)betalen voor:

  • De medicijnen die de huisarts u voorschrijft.
  • De behandeling door een medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog of andere zorgverlener waar de huisarts u naar verwijst.
  • Laboratorium- of röntgenonderzoek dat de huisarts laat doen.

 

Waarom staat er Zorggroep Haringvliet om mijn declaratieoverzicht?

 

Als patiënt heeft u niet direct te maken met Zorggroep Haringvliet. Toch komt u onze naam tegen op uw declaratieoverzicht. Sinds 1 januari 2016 coördineert Zorggroep Haringvliet de ouderenzorg op de eilanden Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Vanaf dat moment staat op het declaratieoverzicht van elke patiënt in ons werkgebied een tarief van € 1,05. Bij dit tarief staat onze naam vermeld. Dit bedrag op uw overzicht wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar en gaat niet van uw eigen risico af. Omdat het tarief geldt voor elke ingeschreven verzekerde kan de huisartsenzorg voor ouderen worden bekostigd.

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement