Digitaal dossier

Een digitaal dossier is het medische dossier in digitale vorm. In een  medisch dossier staan alle gegevens rondom uw behandeling, zoals onderzoeksuitslagen, röntgenfoto’s, of (verwijs)brieven aan een specialist of huisarts. Uw hulpverlener is verplicht om dit in een medisch dossier bij te houden.

Steeds vaker leggen behandelaars deze gegevens vast in een elektronisch patiëntendossier (EPD). De inhoud van zo’n elektronisch opgeslagen dossier is hetzelfde als dat van een papieren dossier. Voordeel is wel, dat het elektronisch dossier sneller en gemakkelijker in te zien is.

 

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) geeft ook inzicht in het medische dossier. Apps en websites die door patiënten en (zorg)consumenten gebruikt worden om allerlei gezondheidsgegevens te verzamelen, beheren en delen worden een PGO genoemd. Een PGO is een levenslang online hulpmiddel voor patiënten om grip te houden op hun eigen gezondheidsdata: van behandeling tot medicatie, onderzoek uitslagen en inentingen. MedMij zorgt ervoor dat iedereen straks kosteloos over een PGO kan beschikken. PGO’s die voldoen aan MedMij hebben een MedMij-label.

Als een PGO het MedMij-label heeft, weet je dat je veilig en vertrouw je medische gegevens kunt inzien.

Bron: Nederlandse Patiëntenfederatie

 

Zorggroep Haringvliet werkt actief mee aan de realisatie van inzage mogelijkheden in het medisch dossier door middel van een PGO. De landelijke doelstelling  voor realisatie hiervan is 1 juli 2020.

 

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement