14 sept

Medisch dossier huisarts online bekijken

Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag en gemaakte afspraken nog eens rustig nalezen.

 

Gratis cursus online uw medisch dossier inkijken

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Ridderkerk bieden samen met de bibliotheken in die regio’s de cursus ‘Digivitaler’ aan. In deze cursus leren patiënten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken.

 

Donderdag 05 oktober is er een cursus Digivitaler in de bibliotheek van Middelharnis. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus via telefoonnummer 06-33920600 of via e-mail digitaalhuis-go@bzhd.nl

 

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om nu al te leren hoe het medisch dossier bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen zijn  online toegankelijk.

Hebt u vragen, neem contact op met Marie-Antoinette Westra, regiomanager Zorggroep Haringvliet, m.a.westra@zghv.nl 06-86881405

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement