30 okt

Pilot met Luscii app gestart bij 2 praktijken

Pilot met Luscii app gestart bij 2 praktijken

Patiënten monitoren thuis hun bloeddruk en delen de informatie rechtstreeks met hun huisarts

 

Maandag 30 oktober startten 2 huisartsenpraktijken met de pilot ‘Luscii’. Huisartsenpraktijk B- Hoed (Sommelsdijk) en de praktijk van Tim Robbers (Brielle) gaan dan de komende 18 maanden, met behulp van Luscii, aan de slag met het thuismonitoren van patiënten met (een risico op) een hoge bloeddruk.

 

Hoe werkt de Luscii?
Luscii is een thuismonitoringsapp voor patiënten met een hoge bloeddruk. Het ondersteunt patiënten bij het zelf beheren van hun eigen bloeddruk, terwijl ze verbonden blijven met de praktijk. Op basis van de richtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) vraagt de Luscii-app patiënten om bloeddrukmetingen te doen. Eventueel worden er vragen gesteld over de gezondheid en medicatie-inname. De resultaten worden veilig verstuurd en zijn direct in te zien voor de zorgverlener. Wanneer de zorgverlener contact wilt opnemen naar aanleiding van de metingen ontvangt de patiënt direct een bericht in de app. Ook kan de patiënt zelf een gesprek via de app aanvragen

 

Waarom deze pilot?

Het aantal chronisch zieken stijgt, terwijl er tegelijkertijd een krapte is op de arbeidsmarkt. Dit vraagt om het anders inrichten van het huidige zorgproces. Thuismonitoring is één van de ontwikkelingen die kan ondersteunen in deze procesveranderingen.

 

Daarnaast is hoge bloeddruk de belangrijkste veroorzaker van hart- en vaatziekten . In Nederland heeft 15% van de mensen boven de twaalf jaar een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk is goed te behandelen, maar onbehandeld is het een belangrijke oorzaak voor hartinfarcten, hartfalen, verminderde nierfunctie, beroertes en oogafwijkingen. Er is wetenschappelijk bewijs dat thuismonitoring bij hoge bloeddruk (hypertensie) tot beduidend betere bloeddrukregulatie leidt. Daarom dan ook deze pilot de komende 18 maanden. Aan het eind van deze periode worden de ervaringen opgehaald en wordt besloten of en hoe we deze thuismonitoringsapp kunnen aanbieden aan andere praktijken. Gedurende de pilotperiode wordt er tussentijds ook regelmatig geëvalueerd.

 

Heb je ook interesse om met de Luscii-ap te gaan werken met jouw patiënten?

Dat kunnen we ons goed voorstellen. Neem contact met ons op om te kijken wat er voor jou, jouw praktijk en jouw patiënten mogelijk is. Ook als je meer informatie wilt, kun je bij ons terecht.

 

2019 | Zorggroep Haringvliet | Alle rechten voorbehouden | Privacy statement

2019
Zorggroep Haringvliet
Alle rechten voorbehouden
Privacy statement